Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kisbabáknál, kisgyerekeknél a réteges öltözködésnek még nagyobb szerepe van, mint a felnőtteknél. Ők még nem tudnak szólni, ha melegük van vagy fáznak, nekünk kell észrevennünk ennek a jelei - Gyermekruházat magazin
részletek »

A réteges öltözködés

Gyermekruha Magazin - Minden, ami gyerekruha. Baba öltöztetés? Különleges gyerekruhák? Divat? Tanácsok? Itt mindenről egy helyen olvashatsz!
Gyermekruházat magazin
Itt vagy: Gyermekruházat magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A réteges öltözködés
A réteges öltözködés
Kisbabáknál, kisgyerekeknél a réteges öltözködésnek még nagyobb szerepe van, mint a felnőtteknél. Ők még nem tudnak szólni, ha melegük van vagy fáznak, nekünk kell észrevennünk ennek a jeleit. A hőleadásuk sem olyan, mint egy felnőtté. Tehát legjobb, ha rétegesen öltöztetjük fel őket.
A réteges öltöztetés a babáknál nyáron viszonylag egyszerű: legyen rajta body (a hőmérsékletnek megfelelően hosszú- vagy rövidujjú), rugdalózó, és készenlétben egy kis kabátka. Nagy nyári melegben inkább ne vigyük ki a szabadba a babát. Tipikus tünete annak, hogy melege van a kicsinek, az úgynevezett melegkiütés megjelenése, ami nagy, piros foltokként tűnik fel a bőrén a felsőtestén, tarkóján, nyakán, arcán. Ennek oka a verejtékmirigyek eltömődése a vastag, nem jól szellőző ruha miatt.

Vigyázzunk, a túlöltöztetés éppoly kényelmetlen és káros, mint az alulöltöztetés! Ne a naptárat, hanem a hőmérőt és az időjárás-előrejelzést vegyük figyelembe a gyerekek öltöztetésénél.
Hirdetés

Hidegben már nehezebb a dolgunk. Nem könnyű úgy felöltöztetni a babát, hogy a külső és belső hőmérséklet változásának megfelelően gyorsan le tudjuk vetkőztetni, fel tudjuk öltöztetni.
A body felett egy rugdalózó (mindkettő hosszú), felette egy kardigán (kocsikabát) általában elég belső térben, ebből még mindig lehet elvenni (kardigán). Ha sétálni visszük, akkor adjunk egy megfelelő vastagságú overállt a babára, méghozzá olyat, ami a fejét, a kezét és a lábát is védi. Vannak olyan praktikus darabok, aminek lepatentolható a cipője és a kesztyűje.

Ezekben az overállokban az autósülésbe is be tudjuk kötni a babát, miközben a fejét, a kezét és a lábát kiszabadítjuk, az overállt lecipzározzuk - így nem lesz melege az autóban sem. Vannak olyan levegőztető zsákok, amelyekben a baba lába viszonylag szabadon mozoghat, viszont ezeket nem lehet bekötni az autósülésbe - hacsak nem olyan típusút vásárolunk, aminek a közepén, a baba feneke alatt van egy kis nyílás, ahol átbújtathatjuk az ülés csattját.

Ne feledkezzünk meg a jó sapkáról sem, valamint mindenképp védjük a nyakat is. A babák jelentős többsége nem szereti a vastag, téli öltözéket, de ettől függetlenül nem lehetünk ebben engedékenyek.

Nagyobb gyerekeknél fontos, hogy a ruházatuk vízlepergető legyen, hiszen nagyon szeretnek a hóban hemperegni, pocsolyákba ugrálni. A cipő is legyen vízálló, vastag talpú, magas szárú.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - gyerekruha, gyerek öltöztetés, babaruha
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-12-03 07:34:24
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü