Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Minden leendő anyuka számára talán a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen csodákkal szerelje fel születendő babáját. Ahogy kislányként imádtuk babáinkat öltöztetni, úgy jövünk lázba egy-egy he - Gyermekruházat magazin
részletek »

Milyen babaruhát vegyek?

Gyermekruha Magazin - Minden, ami gyerekruha. Baba öltöztetés? Különleges gyerekruhák? Divat? Tanácsok? Itt mindenről egy helyen olvashatsz!
Gyermekruházat magazin
Itt vagy: Gyermekruházat magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Milyen babaruhát vegyek?
Milyen babaruhát vegyek?
www.anyahajo.hu
Minden leendő anyuka számára talán a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen csodákkal szerelje fel születendő babáját. Ahogy kislányként imádtuk babáinkat öltöztetni, úgy jövünk lázba egy-egy helyesebb babaruha láttán. A gyerekruha készítők meg is ragadnak minden eszközt, hogy elvarázsoljanak mindent. Azonban érdemes néhány szempontot figyelembe venni!
Mivel a babák az első életévükben hihetetlen tempójú és mértékű fejlődésen mennek keresztül, tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy az első évben akár három havonta cserélnek teljes ruhatárat.


Ezért törekedni kell a praktikus megoldásokra.Újszülött méret (0-3 hónap): 50/56

3-6 hónapos méret: 62/68

6-12 hónapos méret: 68/72

12-18 hónapos méret: 80/86

Minden baba különböző paraméterrel születik, ezért előfordulhat, hogy az 56-os méret éppen- vagy bőségesen jó lesz. Ráadásul ahány cég, annyi méretezés, nem érdemes előre nagyon bevásárolni. Ahogy a babakocsinál, úgy a babaruhánál is azt javaslom, hogy ha valahonnan kapsz kölcsönbe, nyugodtan fogadd el!
Hirdetés

Ha mégsem kaptok sehonnan, akkor sem kell nagyon bevásárolni. 56-os méretből érdemes egy -egy igazán aranyos garnitúrát venni, és mellé 62-es méreteket is. Érdemes mindenféléből egyet-egyet vásárolni, hiszen még nem is tudod, mekkora lesz a babád, milyen idő lesz vagy melyik típusú rugdalózó vagy body lesz praktikus számodra. Nadrágban pólóval vagy rugdalózóban lesz majd kényelmesebb az öltöztetés? Lehet, hogy praktikusabb lesz az olyan nadrág, aminek talpa van, de lehet, hogy simán zoknival vagy harisnyával oldod meg a lábacskák melegen tartását. Nem tudni előre, hogy milyen idő lesz, lehet, hogy fölösleges lesz, ha túl sok hosszú ujjút veszel vagy túl kevés lesz a plüss rugi.

Szóval módjával és inkább apránként vásárolj! Akkor sem történik semmi, ha babád születése után néhány héttel, miután kitapasztaltad az öltöztetés csínját-bínját, mész vásárolni.

Egy a lényeg: sapka mindig kell!

Babaruhák típus szerint:

Body: Van láb között patentos, ami felül boríték nyakú vagy oldalt, vagy elöl vagy hátul gombolós. Van olyan, ami a pocakon gombolódik végig és úgy zárul a láb alatt. Általában napi két-három bodyval érdemes számolni. Egy éjszakára, egy nappalra és egy az esetleges csőrepedésekre

Rugdalózó: Ebből is van hosszú ujjú vagy ujjatlan, zipp-zárral vagy patenttal záródó. Felülről bújtatós, vagy alulról, vagy az egészet szétnyithatod - azt a legkönnyebb ráadni.

Hosszujjú póló: boríték nyak, zipp-zár vagy patent...

Ingek, ruhák, nadrágok és szoknyák, harisnyák, zoknik... Bőség zavara.

Na jó, de miből mennyit?

Számolj azzal, hogy egy napra egy váltás ruha nem elég, hisz ahogy fentebb írtam, optimális esetben két váltás ruhára (1 body+1 rugdalózó/nadrág, szoknya stb.) szükséged lesz - mellé számolj még eggyel a biztonság kedvéért. Ezért talán a minimumra hagyatkozva számolhatsz azzal, hogy nyolc napra előre legyen elegendő ruhátok (azaz 12 váltás ruha, két nap alatt fogy el általában három váltás).

Nagyjából ötnaponta jön össze egy-egy adag mosás, de ha esetleg mégsem, vagy nem szárad meg, érdemes egy picit felülkalkulálni. Ezért is érdemes 56 és 62-es méretű ruhákból vegyesen vásárolni.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - babaruha, gyerekruha, kelengye
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-12-03 07:32:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü