Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Miután Suri Cruise ruhatára legalább annyi - ha nem több - embert érdekel, mint édesanyjáé, Katie Holmesé, a divatblogok pedig a műfaj legnépszerűbbjei között vannak, nem csoda, ha a kettő - Gyermekruházat magazin
részletek »

Miniatűr stílusikonok

Gyermekruha Magazin - Minden, ami gyerekruha. Baba öltöztetés? Különleges gyerekruhák? Divat? Tanácsok? Itt mindenről egy helyen olvashatsz!
Gyermekruházat magazin
Itt vagy: Gyermekruházat magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Miniatűr stílusikonok
Miniatűr stílusikonok
Miután Suri Cruise ruhatára legalább annyi - ha nem több - embert érdekel, mint édesanyjáé, Katie Holmesé, a divatblogok pedig a műfaj legnépszerűbbjei között vannak, nem csoda, ha a kettő ötvözéséből született, jólöltözött gyerkőcöket felsorakoztató blogok pillanatok alatt rengeteg embert hódítottak meg. A gyerekdivat-blogok közül a Life.hu is összegyűjtötte a kedvenceit.
Ki ne szeretne tündéri ruhába bújtatott apróságokat nézegetni, akik egyrészt imádnivalóan aranyosak, másrészt eszméletlenül édes ruháik vannak? És ki ne szeretné, hogy az ő gyereke is pont ilyen menő, bájos vagy éppen különleges ruhákat viseljen? Az biztos, hogy minden anya előbb szán pénzt a gyermekére, mint saját magára. Ezt ismerték fel a legnagyobb divatházak is. Az elmúlt néhány évben a Gucci, a Burberry, a Marni, a Stella McCartney, a Ralph Lauren és a Lanvin is bővítette a portfólióját, amelyben ma már a gyermekruhák is megtalálhatók. Ezeknek természetesen legalább annyi támadójuk van, mint ahány rajongójuk - és nem csak az áruk miatt. A legfőbb kérdés, hogy valóban a kisgyerekek igényeinek és testi adottságaiknak megfelelően készültek-e.

Dizájnerruhák ide vagy oda, az öltözködésnek és a "divatozásnak" van számos pozitív velejárója is. Egyrészt sokat segíthet az önkifejezésben, nagyon jó játék lehet, játékosan tanít meg dönteni, ugyanakkor megtanítja a gyerekeket arra is, hogy a döntéseknek megvannak a következményei. A szülőnek viszont óriási szerepe van abban, hogy bármennyire is szeretné, ne kezelje hajas babaként a csemetéjét, valamint ne reprezentálja a divatosan felöltöztetett gyerekkel a külvilág felé, hogy mennyire menő család ők csak azért, mert vagányul van felöltöztetve. Szerencsére számtalan olyan jó példa akad, amelyik az öltözködés előnyeit domborítja ki anélkül, hogy igent mondana arra, vegyünk újabb és újabb ruhadarabokat csak azért, mert azok divatosak.

Íme a Life.hu kedvenc gyerekdivat-blogjai inspirációnak vagy éppen akkor, ha egy kicsit jobb kedvre szeretnél derülni.
Hirdetés

Bambino Street Style

Inkább a szülőkről mesél sokat, ahogy a gyermekeiket öltöztetik - ezt a blog szerkesztője, egy Berlinben élő lakberendező is elismeri. Ennek ellenére imád gyerekeket fotózni, szereti a gyerekruhák vicces részleteit és a különböző mintájú ruhadarabokat együtt.
Life.hu-tipp: A képek láttán hagyj fel azzal, hogy nem engeded a gyerkőcödnek, hogy a csíkosat felvegye a szívessel vagy a kockással. Ha tetszik neki, miért ne?

Hyde and Go (Style)

A blog szerzőjének is elege lett abból, hogy a külföldi divatblogok hemzsegnek a márkanevektől. Erre szerinte semmi szükség, úgyis stílusos lehet valaki, hogy nem visel márkákat, egyszerűen csak kedvvel öltözködik. Ezért is indította ezt a gyerekdivat-blogot. Mi azért - attól függetlenül, hogy imádjuk a képeit - hozzátennénk, hogy minden gyerek mögött jó esetben két felnőtt áll.
Life.hu-tipp: A gyerekek nem parányi felnőttek, mint ahogy azt régen gondolták - és ahogy régen öltöztették is őket. Ennek ellenére egy-egy felnőttes ruhadarab, mint például egy mini (mű)bőr dzseki belefér a ruhatárukba - főleg, ha fillérekért szerezted be a turkálóban.

Planet Awesome Kid

Ha tudni szeretnéd, hogyan öltözködnek a New York-i, a patagóniai vagy például a mexikói gyerekek, akkor a Planet Awesome Kidet imádni fogod. Ennek a blognak nemcsak a New York-i gyerekek lehetnek a főszereplői - ahol a blog tulajdonosa él -, hanem bárki a világon, aki a blogon található űrlapot kitöltve beküldi a gyermeke fotóit. A bloggal azonos nevű szervezetnek egyébként nemcsak a gyerekek stílusának dokumentálása a célja, hanem rendszeresen szerveznek olyan programokat, amelyekkel a rászoruló gyermekeket támogatják.
Life.hu-tipp: A rászoruló gyerekeket te is támogathatod azzal, ha a kinőtt ruhákat nem a szemétbe dobod, hanem elajándékozod, vagy gyerek-ruhacserepartit szervezel az ismerős anyukákkal közösen.

Hart And Sew

Vannak olyan anyukák, akik nemcsak öltöztetni szeretik a gyerekeiket, hanem imádnak például varrni is. A Hart And Sew bloggere közéjük tartozik, ötleteit pedig nemcsak megvalósítja, hanem lépésről lépésre meg is osztja.
Life.hu-tipp: Ha nem szeretsz varrni, akkor sem kell kétségbe esned. Megannyi egyszerű módszer létezik arra, hogy kiéld a kreativitásod. Ezen a blogon például ötleteket kaphatsz arra is, hogyan készíts anyagdarabokból babaszobát, vagy hogyan lehet egy egyszerű hajpántból évekre szóló szerepjátékos alapfelszerelés.

The Baby Blackbird

Ha követni kezded a blogot, észreveheted, hogy a gyerekek és a szüleik rendszeresen ugyanazokat a darabokat viselik mindig másképp kombinálva. A cél ugyanis nem a vásárlásmánia hirdetése, hanem pont ellenkezőleg: szeretnék megmutatni, hogy néhány alapdarabbal és egy kis ügyességgel milyen jól és eredetien lehet öltözködni és öltöztetni.
Life.hu-tipp: Fölösleges sok pénzt kidobnod gyerekruhákra, úgyis pillanatok alatt kinövik a kicsik. Ma már nagyon jó minőségű ruhákat áruló turkálók vannak Magyarországon is, ahol vásárolhatsz. Érdemes utánajárnod, mikor hoznak új árut, akkor nagyobb eséllyel csapsz le olyan darabokra, amelyekre szüksége van a gyerekednek.
http://s1.tlap.hu/magazin/236/mzn_cikk_kepek_8346/
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - gyerekruha, gyerek öltöztetés, babaruha, gyerekruha divat, gyerekruha trend
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-12-03 07:42:42
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü